hits

Ellevill biotech-aksje på Nasdaq

kommentarer

13.03.2018 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com, og som vi gjør hver dag nå (mandag-fredag) for våre VIP-medlemmer, sett nærmere igjen på de så viktige amerikanske børsindeksene S&P-500 og Nasdaq Composite, samt at vi har sett nærmere på tre utvalgte og interessante aksjer på de amerikanske børsene NYSE og NASDAQ, deiblant en ellevill biotech-aksje som har tidoblet seg på bare et halvt års tid nå.

Les også: "Apple-aksjen er nær 200-doblet: nå kan den dobles igjen"

En av aksjene vi i dag hos har sett litt nærmere på er en ellevill biotek-aksje på Nasdaq-børsen, Endocyte, Inc. (ticker på Nasdaq: ECYT), og som nå har hele tidoblet seg bare på vel et halvt års tid fra en kurs rundt USD 1.17 i august 2017 og til i dag en kurs rundt USD 10.65.

Nå indikerer det tekniske bildet for aksjen at den kan ha potensiale til å både doble og kanskje tredoble seg videre i fra dagens nivå. Les mer om dette lenger ned i saken her.

Her snakker vi imidlertid en svært høy-risiko aksje, og som vi gjør veldig tydelig klart i vår tekniske analyse av aksjen i dag under dagens «USA BØRSENE I DAG» for våre VIP medlemmer hos Aksjeanalyser.com, og som vi publiserer daglig (man.fred.) rundt kl 17.30.

En annen av aksjene på de amerikanske børsene vi har sett nærmere igjen på i dag er nå opp hele 30 prosent bare siden vår forrige positive analyse av aksjen for våre VIP medlemmer hos Aksjeanalyser.com den 28. februar 2018, Micron Technology (ticker på Nasdaq: MU).

Micron Technology er ingen børsmygg, og har en børsverdi i dag på rundt 64 milliarder dollar, eller tilsvarende cirka 490 milliarder norske kroner. Til sammenligning så har Statoil, og som er klart største selskap på hele Oslo Børs, en børsverdi i dag på rundt 590 milliarder kroner.

Vi har sett nærmere igjen på Micron Technology hos Aksjeanalyser.com i dag, og du kan lese vår oppdaterte analyse av aksjen her i dag...

Det skal lønne seg å være medlem hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com og StockTrendSignals.com!

Nå kan du få 1 måned VIP prøvemedlemskap og tilgang til alt av omfattende analysetjenester hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com og StockTrendSignals.com for en rimelig pris av KUN 599,-!

Endocyte, Inc. (ticker på Nasdaq: ECYT)

Endocyte, Inc., a biopharmaceutical company, develops targeted therapies for the treatment of cancer and inflammatory diseases in the United States. The company uses its technology to create novel small molecule drug conjugates (SMDCs) and companion imaging agents. It is developing Vintafolide, a SMDC that is in Phase IIb clinical trial to treat non-small cell lung cancer; EC1456, which is in Phase I dose escalation trial for the treatment of advanced solid tumors; and EC1169, a tubulysin therapeutic that is in Phase I dose escalation trial to treat advanced metastatic castration-resistant prostate cancer. The company's products in pre-clinical development include EC2629, a folate receptor-targeted SMDC for use in treating cancer; EC2319 for the treatment of inflammatory diseases; EC0371 for treating polycystic kidney disease; and SMDC bi-specific adaptor chimeric antigen receptor T-cell for the treatment of immunotherapy in cancer. Endocyte, Inc. has a collaboration agreement with Purdue Research Foundation; Master License Agreement with Purdue Research Foundation; Merck Sharp & Dohme Research GmbH; and Nihon Medi-Physic Co., LTD. The company was founded in 1995 and is headquartered in West Lafayette, Indiana.

For mer informasjon om Endocyte, Inc. (ticker på Nasdaq: ECYT), se her: http://endocyte.com/

Les også: "Netflix-aksjen er opp 4.000 prosent"

Teknisk Analyse av Endocyte, Inc. (ticker på Nasdaq: ECYT)

Endocyte, Inc. (ticker på Nasdaq: ECYTE) har vist en svært sterk utvikling det seneste halvåret, og hvor aksjen har nå nesten tidoblet seg i fra en bunn rundt USD 1.17 høsten 2017, og til i dag en kurs rundt USD 10.00 (jf. diagram nederst i saken her).

La oss begynne med å si at dette er en svært volatil aksje, og som det dermed innebærer naturligvis også svært høy risiko ved å investere i aksjen.

Vi har sett nærmere på denne Endocyte-aksjen hos Aksjeanalyser.com i dag, og hva det tekniske bildet kanskje kan gi av indikasjoner om den sterke utviklingen for aksjen vil fortestte videre fremover.

Etter et kraftig hopp i oktober så har aksjen siden konsolidert, men har nå brutt opp i fra denne konsolideringsformasjonen, og det er nå lite teknisk motstand videre oppover for aksjen før opp mot USD 20.00-nivået.

Skulle også det nivået bli brutt så vil aksjen kunne stige helt opp i mot tidligere topp i 2014, da aksjen var høyest rundt USD 30.00 (jf. diagram nedenfor i saken her).

Ved korreksjoner ned så vil første tekniske støttenivå av betydning være ned mot USD 6.50, og deretter rundt USD 5.00.

Dette er altså en svært volatil aksje, men hvor det tekniske bildet for aksjen indikerer at den kan ha et potensiale nå helt opp i mot USD 20,00, og kanskje helt opp i mot USD 30,00, altså en 2-3 dobling opp i fra dagens kursnivå rundt USD 10.00.

Når det er sagt så er det også stor nedside her, og første tekniske støttenivåer av betydning for aksjen er nå altså ved USD 6.50 og deretter rundt USD 5.00.

Det er altså ikke her man setter alle hardt opptjente pengene sine og alle sparepengene, men som et lite lodd i en større og bredere aksjeportefølje så kan den kanskje vurderes.

Det skal lønne seg å være medlem hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com og StockTrendSignals.com!

Nå kan du prøve 1 måned VIP medlemskap for kun NOK 599,-! Få tilgang til alt av omfattende analysetjenester hos: Aksjeanalyser.com, SignalListen.com og StockTrendSignals.com

Teknisk Analyse av Endocyte, Inc. (ticker på Nasdaq: ECYT):

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har verken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar