hits

Lett å bli rik med innsideinformasjon

kommentarer


19.12.2016 - Vi hadde i går hos Aksjeanalyser.com en positiv analyse av 'søppel-aksjen' RenoNorden (RENO) på Oslo Børs, og som vi i dag skulle ønske vi ikke hadde kommet med i går.

I dag våknet vi til svært dårlige nyheter fra selskapet RenoNorden (RENO) med blant annet nyheten om at selskapet vil gjennomføre en stor emisjon til en sterkt rabattert emisjonskurs. Riktignok ble det opplyst at emisjonen er fulltegnet, men altså til en langt lavere aktuell emisjonskurs enn fredagens sluttkurs for aksjen som var ved 16,00 kroner. Hele børsmeldingen fra selskapet i dag kan leses her...

Nå skal det være sagt at vi kom altså med vår positive analyse av RenoNorden i går, søndag 18. desember, og nyheten fra selskapet kom i form av en børsmelding i dag tidlig, mandag morgen kl 07:30 i god tid før børsen åpnet handelen i dag mandag kl 09:00.

Hvis vi hos Aksjeanalyser.com hadde sittet med ulovlig innsideinformasjon, og visst om denne nyheten selskapet skulle komme med i dag, så ville vi naturligvis ikke kommet med en slik positiv analyse av aksjen vi gjorde i går, søndag 18. desember.

Dette med slike nyheter kan imidlertid slå i begge retninger, heldigvis får vi si, og vi håper på forståelse for at med mindre man besitter ulovlig innsideinformasjon så kan hverken vi eller andre analytikere, banker og meglerhus vite om slike nyheter som fra tid til annen kommer i fra børsnoterte selskaper, slik som for eksempel i dag fra RenoNorden (RENO).

For å gjøre det helt klart her så tar vi hos Aksjeanalyser.com sterk avstand i fra aksjehandel basert på ulovlig innsideinformasjon. Når det er sagt så tror jeg ikke vi er alene om å føle, tro, og tenke at det gjerne skjer mye av slik ulovlig innsidehandel på så vel Oslo Børs, og på børser ellers rundt om i verden.

Våre analyser hos Aksjeanalyser.com er altså ikke basert på slik ulovlig innsideinformasjon (og som tydelig kom frem i dag med vår positive analyse i går av RenoNorden). Vi baserer våre analyser hos Aksjeanalyser.com på hovedsakelig tekniske og kvantitative analyser av børs, aksjer, valuta og råvarer, og i kombinasjon med fundamentale vurderinger og betraktninger generelt rundt de selskaper, valutaer, råvarer og børser (indekser) vi analyserer.

Søndag for to uker siden så kom vi hos Aksjeanalyser.com med en omfattende analysesak til våre betalende medlemmer, og hvor vi hadde gått i gjennom hele energi-sektoren ved Oslo Børs, og som består av rundt 60 selskaper.

Vi presenterte så analyser av de 15 selskaper innen energi-sektoren på Oslo Børs som vi så som våre topp 15 favoritter i energi-sektoren de neste 6-12 måneder, og som våre betalende medlemmer hos Aksjeanalyser.com kunne lese om her den 04. desember 2016...

Flere av disse 15 av våre favoritter innen energi-sektoren vi presenterte i vår omfattende analysesak søndag 04. desember har vært å finne blant kursvinnerne på Oslo Børs de seneste to ukene.

For eksempel Norwegian Energy Company (NOR), og som har steget med hele 135 prosent siden vår positive analyse av aksjen for to uker siden, Fred Olsen Energy (FOE) som er opp 80 prosent siden vår analysesak for to uker siden, og Questerre Energy som også har steget med 82 prosent siden vår positive analyse av aksjen for to uker siden.

Våre 15 favoritter innen energi-sektoren var den gang for to uker siden som følger, og har vist følgende kursutvikling siden vår omfattende analysesak den gang søndag 04. desember 2016:

 • Akastor (AKA): +12,18%
 • Avance Gas Holding (AVANCE): +2,29%
 • BW LPG (BWLPG): +14,41%
 • BW Offshore (BWO): +29,80%
 • Fred Olsen Energy (FOE): +78,98%
 • Höegh LNG Holdings (HLNG): 5,93%
 • Kværner (KVAER): +6,42%
 • North Energy (NORTH): +2,55%
 • Norwegian Energy Company (NOR): +134,62%
 • Ocean Yield (OCY): -9,75%
 • Petroleum Geo Services (PGS): +10,61%
 • Questerre Energy (QEC): +82,46%
 • Sevan Drilling (SEVDR): +6,23%
 • Songa Offshore (SONG): +18,33%
 • Odfjell Drilling (ODL): +5,71%

Gjennomsnittlig endring for disse 15 selskapene har de siste to uker vært på hele +26,72%.

Til sammenligning så har Oslo Børs (OSEBX) steget med 3,20 prosent i samme siste to ukers periode. Mer relevant  å sammenligne våre 15 favoritter innen energi-sektoren på Oslo Børs, og som vi presenterte for våre betalende medlemmer søndag for to uker siden er Oslo Energy Index (OSLENX), og som i samme siste to ukers periode er opp 5,49 prosent.

To andre selskaper innen energi-sektoren vi for kort tid siden hadde positive analyser av hos Aksjeanalyser.com var Fredriksen-aksjene Archer og Seadrill, og som du kan lese her fra den 01. desember: "Oljeprisoppgang: Fredriksen-aksjer kan flerdoble seg"

Disse to aksjene har så steget med hhv. 22 og 28 prosent siden våre positive analyser av disse aksjene den 01. desember 2016.

Videre så hadde vi den 03. desember en positiv analyse av en annen aksje innen energi-sektoren på Oslo Børs, Awilco Drilling (AWDR), og hvor aksjen har steget med rundt 30 prosent siden vår positive analyse av aksjen for litt over to uker siden: "Billigste aksjen på Oslo Børs nå"

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Vi hos Aksjeanalyser.com bestreber oss hele tiden på å komme med så gode og aktuelle analyser til enhver tid som mulig, men også vi som hvilke som helst andre analytikere, banker,  og meglerhus, og som ikke besitter ulovlig innside-informasjon om selskaper, kan komme ut for i blant å våkne som i dag til veldig dårlige nyheter fra et selskap vi akkurat har hatt en positiv analyse av.

Det er selvfølgelig veldig kjedelig når slikt skjer, men som det sies i disse dager på The Julekalender på tv: It's hard to be a nissemann... bob bob...

Vi hos Aksjeanalyser.com lover imidlertid å fortsette å jobbe for å levere mange og gode analyser av både børs, aksjer, valuta, og råvarer videre i årene som kommer!

Vi tar imidlertid ikke jul- og nyttårsfri hos Aksjeanalyser.com, og vi vil komme med mange analyser videre i både jul, romjul, og nyttårstiden fremover!

Men vi benytter likevel anledningen her til å få ønske alle våre lesere en riktig fin og fredfull førjulstid videre, og en riktig God Jul!

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar