hits

Facebook verdt 1,5 x Oslo Børs

kommentarer


20.11.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Facebook-aksjen (ticker på Nasdaq-børsen: FB).

Fredag etter Nasdaq-børsen i USA hadde stengt kom Facebook med en melding om at selskapet vil tilbake-kjøpe aksjer i eget selskap for inntil 6 milliarder dollar, tilsvarende rundt 50 milliarder norske kroner.

Facebook-aksjen falt kraftig etter presentasjonen av selskapets resultater for 3. kvartal.

Aksjen stupte da fra en sluttkurs den 02. November rundt USD 131,00 og til en sluttkurs den 03. November ved USD 120,00. Aksjen falt altså med hele 8,4 prosent på en dag.

Dette til tross for at Facebook slo alle rekorder med sitt sterkeste kvartalsresultat noensinne, og hvor de økte overskuddet med 166 prosent fra samme periode ifjor.

Selskapet kunne vise til et resultat på 2,4 milliarder dollar i tredje kvartal.

Inntektene vokste med 56 prosent sammeliknet med samme periode ifjor. Annonseinntektene var på svimlende 6,9 milliarder dollar i tredje kvartal i år.

- Vi har lagt bak oss nok et godt kvartal, uttalte Mark Zuckerberg nøkternt i en pressemelding. Han er som kjent selskapets grunnlegger og administrerende direktør i selskapet.

Bakgrunnen for at aksjen likevel stupte med hele 8,4 prosent etter fremleggelsen av selskapets resultater for 3. kvartal, var trolig skyhøye forventninger blant analytikere og investorer på forhånd.

Når det gjelder antall brukere så er det ingen som slår Facebook med sine rundt 1,2 milliarder daglige brukere, mens 1,8 milliarder er innom Facebook på en måned, ifølge kvartalsrapporten til selskapet.

Facebook har forvørig med fredagens sluttkurs for aksjen ved USD 117,02 en børsverdi på 337 milliarder dollar, og som tilsvarer rundt 2.900 milliarder norske kroner.

Til sammenligning så er verdien på hele det norske oljefondet i dag på rundt 7.340 milliarder kroner. Børsverdien til Facebook tilsvarer altså rundt 40 prosent av hele det norske oljefondet.

Det største selskapet på Oslo Børs, Statoil, har til sammenligning en børsverdi i dag på rundt 447 milliarder kroner, og som bare tilsvarer rundt 15 prosent av børsverdien til Facebook. Facebook er altså verdt mer enn seks ganger så mye som Statoil er i dag.

Faktisk så er Facebook med sin børsverdi på i dag rundt 2.900 milliarder kroner, verdt mer enn alle 164 selskaper på Oslo Børs, og som til sammen i dag har en børsverdi på rundt 2.000 milliarder kroner. Facebook er nå altså verdt nær 1,5 x verdien av alle 164 selskaper på Oslo Børs.

Mark Zuckerberg vil nå gi bort 99 prosent av aksjene sine i Facebook til veldedighet:

Grunnlegeren og administrerende direktør i Facebook, Mark Zuckerberg, har sammen med sin kone sagt at de vil gi bort 99 prosent av sine Facebook-aksjer til veldedige formål.

Det var i et innlegg på Facebook i desember 2015 at Mark Zuckerberg annonserte at han og hans kone Priscilla Chan hadde fått barn, og samtidig uttalte Zuckerberg at han har tenkt å gi bort 99 prosent av sine Facebook-aksjer gjennom sitt liv til veldedige formål. Dette tilsvarer da aksjer til en samlet verdi i dag på rundt 44,5 milliarder dollar, eller rundt 383 milliarder kroner.

Senest i september solgte Mark Zuckerberg aksjer i Facebook for rundt 285 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,5 milliarder norske kroner, og som etter skatt vil gå til veldedige formål.

For tiden har deres aksjebeholdning i Facebook en verdi på rundt 45 milliarder dollar, eller tilsvarende rundt 387 milliarder kroner.

Av dette ønsker altså Mark Zuckerberg og kona å gi bort 99 prosent til veldedige formål.

Dette tilsvarer da med dagens aksjekurs for Facebook-aksjen at de vil gi bort rundt 44,5 miliarder dollar, eller rundt 383 milliarder norske kroner til veldedighet.

Det er imidlertid ingen grunn til å bekymre oss for at ikke Mark Zuckerberg og kona har til salt i maten og det de ellers trenger.
 
I følge Forbes så har Zuckerberg en formue på rundt 55 milliarder dollar, tilsvarende rundt 473 milliarder kroner, og som gjør han til verdens femte rikeste person i verden.

Les også: "Anbefalte aksje: +612% på ett år"

Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Facebook-aksjen, og hva det tekniske bildet for aksjen indikerer for den videre utviklingen til aksjen. Du kan lese mer om dette nedenfor annonsen her...


Teknisk analyse av Facebook (ticker: FB):

Da Facebook-aksjen ble børsnotert den 18. mai 2012 på Nasdaq-børsen så ble aksjen handlet høyest den dagen til USD 45,00.

Siden ble det knall og fall for Facebook-aksjen og til lavest en kurs rundt USD 17,50 den 04. september 2012.

Deretter startet det som skulle vise seg å bli rene himmelferden for aksjen i årene som fulgte, og hvor aksjen høyest var i USD 133,50 den 25. oktober i år.

Facebook-aksjen nesten åttedoblet seg altså, og det i løpet av perioden fra september 2012 og til oktober 2016, altså i løpet av de seneste ca fire årene.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Nå har altså aksjen fått en kraftig korreksjon ned den seneste tiden, og har falt fra en topp ved USD 133,50 den 25. oktober og til fredag en sluttkurs rundt USD 117,00. Aksjen steg riktignok rundt en dollar i etter-børs handelen til USD 118,00 da nyheten om at selskapet skal tilbake-kjøpe egne aksjer for inntil seks milliarder dollar ble kjent.

Aksjen har altså falt med litt over 12 prosent i løpet av de seneste ukene.

Nå kan imidlertid aksjen være ved et interessant nivå å vurdere å kjøpe den på da den påtreffer betydelig teknisk støtte rundt disse nivåene.

Aksjen er i en langsiktig stigende trend, og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen i tiden fremover.

Etter den seneste korreksjonen ned så påtreffer nå aksjen betydelig teknisk støtte fra både 200-dagers glidende gjennomsnitt, samt at det er betydelig teknisk støtte for aksjen rundt USD 115-nivået og ved nedre trendlinje i den stigende trenden.

Basert på det samlede tekniske bildet for Facebook-aksjen så vurderer vi hos Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat rundt dagens nivå.

Det som vil kunne endre det positive tekniske bildet for aksjen er om den skulle bryte ut av den stigende trenden, og falle under et svært viktig teknisk støttenivå rundt USD 110,00.

Du kan følge utviklingen for Facebook-aksjen hos IG her... [sponset lenke]

Les også: "Nå stiger Bitcoin til himmels igjen"

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:


Diagram over kursutviklingen for Facebook-aksjen siden børsnoteringen på Nasdaq-børsen for aksjen i mai 2012 og frem til i dag:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar