hits

Skjebneuker for verdens børser

kommentarer


01.11.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på den viktige amerikanske børsindeksen S&P500.

S&P500-indeksen i USA er i skrivende stund, tirsdag kveld, ned 0,75 prosent til 2.110 poeng.

Indeksen er nå nær et svært viktig teknisk støttenivå i området rundt 2.080-2.100 poeng, og dersom indeksen bryter under 2.080 poeng så vil det utløses kraftige tekniske salgssignaler for den svært viktige amerikanske børsindeksen.

Med valget i USA like rundt hjørnet, og mange viktige økonomiske nøkkeltall i dagene og uken som kommer, så vil det kunne bli en svært turbulent utvikling på såvel de amerikanske børsene som på verdens børser i løpet av ukene som kommer nå.

Den viktige brede amerikanske børsindeksen S&P500 har siden midten av august vist en fallende tendens. Indeksen har falt fra en topp nær 2.200 poeng i midten av august, og til nå 2.110 poeng. Dette er en nedgang på cirka fire prosent.

Hittil i 2016 så er S&P500-indeksen nå opp med beskjedne 3,2 prosent.

Ser vi på det litt lengre bildet så har S&P500-indeksen i USA mer enn tredoblet seg siden bunnen etter finanskrisen da indeksen var lavest ved 667 poeng den 06. mars 2009. (jf. diagram nederst i saken her).

Vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for den viktige amerikanske børsindeksen S&P500, og som du kan lese mer om nedenfor annonsen her...


Teknisk analyse av den amerikanske børsindeksen S&P500:

S&P500-indeksen har som nevnt vist en fallende tendens siden midten av august, og det er etablert en rettvinklet fallende triangel formasjon for indeksen.

Indeksen er nå i ferd med å bryte ned i fra denne konsolideringsformasjonen, og utløser med det negative tekniske signaler for den videre utviklingen på kort sikt.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Dermed står også de neste svært viktige tekniske støttenivåer i fare for å bli brutt i løpet av den nærmeste tiden.

De neste to viktige tekniske støttenivåer for S&P500-indeksen er ved 2.100 og 2.080 poeng.

Skulle S&P500-indeksen bryte ned i gjennom 2.080-nivået så vil den også bryte ned i gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt. Det vil i så fall utløse et nytt kraftig teknisk salgssignal for denne viktige amerikanske børsindeksen.

Brytes 2.080-nivået så vil det trolig kunne komme et videre kraftig fall ned for å teste neste viktige tekniske støttenivå fra tidligere bunner i 2014, 2015 og 2016, rundt 1.820-1.850 poeng. (jf. diagram nederst i saken her).

Virkelig ille kan det bli om også 1.820-nivået skulle bli brutt. Da vil videre fall helt ned mot 1.550-nivået indikeres på 6-12 måneders sikt.

Dersom S&P500-indeksen skulle falle helt ned mot 1.550 poeng i løpet av de neste 6-12 måneder, så vil det innebære et fall fra toppen nær 2.200 poeng i august i år, på cirka 30 prosent.

S&P500-indeksen vil likevel, om den skulle falle med 30 prosent i fra toppen, være opp med over 130 prosent siden bunnen etter finanskrisen i mars 2009, da indeksen var lavest rundt 667 poeng.

Du kan følge utviklingen for S&P500-indeksen og andre viktige børsindekser hos IG her... [sponset lenke]

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for S&P500-indeksen:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar