hits

Europeiske aksjer siste 15 år: + 0 %

kommentarer

02.07.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det europeiske aksjemarkedet.

Vi har sett nærmere på den europeiske børsindeksen Euronext 100, og som er ansett for å være en viktig referanseindeks for europeiske aksjer.

Euronext 100 er en indeks som består av de 100 største og mest likvide aksjer som omsettes på Euronext børsene i Europa.

Nå indikerer det tekniske bildet for denne viktige europeiske børsindeksen Euronext 100 at den for tredje gang på 15 år kan komme til å falle med rundt 50 prosent fra dagens nivå.

Les også: "Selg aksjer i mai - kjøp i november"

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...


Ja vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på utviklingen for den viktige europeiske børsindeksen Euronext 100.

Vi har sett på utviklingen for Euronext 100 indeksen over de seneste 15 år, altså fra sommeren 2001, og frem til i dag sommeren 2016.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

De som mener langsiktig sparing i aksjer alltid lønner seg vil her kunne få seg en overraskelse.

Utviklingen for den viktige Euronext 100 børsindeksen, og som alltså regnes for å være en viktig referanseindeks for europeiske aksjer. Ja den er i dag nær uforandret fra nivået for 15 år siden i 2001 (jf. diagram nederst i saken her).

Euronext 100 har de seneste 15 år svingt mellom lavest rundt 430 poeng, og høyest rundt 1030-1100 poeng.

Nå er den viktige europeiske børsindeksen Euronext 100 igjen på vei nedover etter å ha vært oppe rundt 1030 poeng i 2015.

Les også: «Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro)» [sponset lenke]

Euronext 100 er nå i en fallende trend (jf. diagram nederst i saken her), og inntil indeksen bryter ut av denne fallende trenden så signaliseres videre nedgang for Euronext 100 i tiden fremover.

Euronext 100 indeksen er i dag rundt 850 poeng, og det er et betydelig teknisk motstandsnivå for indeksen rundt 900 poeng.

For at den negative trenden som den viktige europeiske børsindeksen Euronext 100 nå befinner seg i skal bli brutt så må indeksen bryte ut av den fallende trenden, og etablere seg over det betydelige tekniske motstandsnivået ved 900 poeng.

Trade CFD-er med en risikofri demokonto hos IG, og øv deg å trade med 100.000 fiktive kroner [sponset lenke]

Inntil dette eventuelt skjer, ja så signaliseres videre fall for Euronext 100 indeksen, og det kan ikke utelukkes at indeksen nok en gang kan komme til å falle helt ned mot 430 poeng. Slik den har gjort to ganger tidligere de seneste 15 år etter å ha vært oppe rundt 1030-1100 poeng.

Dersom Euronext 100 indeksen skulle falle nok en gang ned mot 430-nivået, ja så vil det innebære at denne viktige europeiske børsindeksen kan komme til å falle med hele 50 prosent fra dagens nivå.

Vi hos Aksjeanalyser.com sier ikke at dette vil skje, men vi utelukker heller ikke at det kan komme til å skje igjen. Så lenge Euronext 100 indeksen er i en fallende trend så signaliserer det tekniske bildet for indeksen stor fare for nye kraftige fall for denne viktige europeiske børsindeksen, Euronext 100.

For at dette negative tekniske bildet for Euronext 100 indeksen skal endres så må altså indeksen først bryte ut av den fallende trenden, og den må også klare å etablere seg over det viktige og betydelige tekniske motstandsnivået rundt 900 poeng.

Inntil dette eventuelt skjer, ja så ser vi hos Aksjeanalyser.com fortsatt stor fare for nye kraftig børsfall i månedene og året som kommer.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for Euronext 100 de seneste 15 år:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar