hits

Storbank spår Fredriksen-aksje ned 70 prosent

kommentarer


03.05.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen og riggselskapet Seadrill (SDRL) på Oslo Børs. John Fredriksen eier direkte og indirekte til sammen rundt 24 prosent av aksjene i Seadrill.

Seadrill-aksjen har falt kraftig siden toppen i slutten av 2013 da aksjen var høyest rundt 285 kroner.

Aksjen falt til lavest rundt 14 kroner i februar i år, men fikk så en kraftig rekyl helt opp mot 50 kroner i mars måned.

I dag faller Seadrill-aksjen igjen kraftig, og stuper hele 8 prosent tirsdag formiddag til 34 kroner.

Storbanken DNB var i går ute og gjentok sin salgsanbefaling på Seadrill-aksjen, og hvor de har kursmål for aksjen ved 10 kroner etter at selskapet har annonsert en forlenget periode med unntak fra krav i låneavtalene.

«Slik vi ser det er det nå mer sannsynlig at en finansieringsplan vil bli foreslått i andre halvår enn i Q2», kommenterte meglerhuset.

Les også: Selg aksjer i Mai - kjøp i November

Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for Seadrill-aksjen, og som du kan lese mer om nedenfor annonsen her...

Ja vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen og riggselskapet Seadrill (SDRL) på Oslo Børs.

Siste frist for å spare 50% på 1-års medlemskap:

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, og tilknyttede tjenester SignalListen.com, og BullogBear.no for KUN 999,-! (Tilbudet varer kun frem til 01. Juni 2016, og deretter vil prisen for 1-års medlemskap være NOK 1.998,- per år)

Teknisk analyse av Seadrill (SDRL):

Ser vi på det tekniske bildet for Seadrill-aksjen så er denne i en langsiktig fallende trend, og hvor videre kursnedgang for aksjen signaliseres innenfor denne fallende trenden i tiden fremover.

Etter å ha fått en kraftig rekyl opp i perioden februar til mars i år, så faller aksjen nå tilbake igjen etter å ha testet et betydelig teknisk motstandsnivå i området rundt 45-50 kroner.

Aksjen har også møtt teknisk motstand opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt.

På kort sikt så indikerer nå momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD alle at aksjen gjerne står foran en ny vending ned i ukene fremover nå.

Det er begrenset med teknisk støtte for aksjen videre nedover før ned mot forrige bunn i februar, helt ned mot 14 kroner.

Dersom aksjen også skulle bryte ned i gjennom 14-nivået så vil den trolig falle ned mot neste tekniske støttenivå som da vil være ved nedre trendlinje i den fallende trenden, ned mot 10 kroner.

Det stemmer for øvrig da godt med DNB sitt kursmål for aksjen i deres oppdaterte analyse av Seadrill i dag, og hvor de altså opererer med et kursmål for aksjen ved 10 kroner.

Basert på det samlede negative tekniske bildet for Seadrill-aksjen så indikeres stor fare for et nytt kraftig fall for aksjen, og da i første omgang gjerne ned for å teste støttenivået fra forrige bunn i februar, rundt 14 kroner.

Videre så er det mulig aksjen kan komme til å falle helt ned mot nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden, helt ned mot 10 kroner.

Dersom Seadrill-aksjen skulle falle helt ned mot 10 kroner, ja så vil det innebære et kraftig fall fra dagens kursnivå rundt 34 kroner på hele 70 prosent.

Fra toppen i slutten av 2013 da aksjen var høyest rundt 285 kroner, så vil aksjen da om den faller helt ned mot 10 kroner, ha falt med vanvittige 96,5 prosent.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:

Diagram over utviklingen for Seadrill-aksjen siden selskapet ble børsnotert sommeren 2005, og frem til i dag:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar