hits

Norwegian kan snart bli kjøpt opp av Ryanair

kommentarer


17.04.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Norwegian-aksjen (ticker: NAS), og hvor Bjørn Kjos eier rundt 25 prosent av selskapet.

Fredag ettermiddag kom nyheten om at Norwegian har fått foreløpig ja på USA-søknad. Flyselskapet Norwegian har fått en foreløpig godkjennelse til å drive flytrafikk i USA fra det amerikanske samferdselsdepartementet.

Selskapet Norwegian Air International har ventet i to år på å få denne godkjennelsen.

- Det er en tillatelse gitt av det amerikanske transportdepartementet. Det er en søknad som har ligget inne i altfor lang tid, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

- Det betyr at vi rykker nærmere å kunne åpne stadig flere ruter for vårt irske datterselskap. Vi har lenge planlagt ruter mellom Irland og USA, fortsetter hun.

Fredagens tillatelse er foreløpig. En siste høringsrunde gjenstår før det blir klart om Bjørn Kjos og selskapet kan lansere den lenge planlagte ruta fra Cork i Irland til Boston i USA.

Norwegian-aksjen (NAS) har fått et kraftig løft den seneste tiden, og flere meglerhus har vært ute med oppjusteringer av sine kursmål for Norwegian-aksjen. Fredag endte Norwegian-aksjen opp 2,62 prosent til 356,40 kroner.

ABG Sundal Collier og Arctic Securities har den seneste uken oppjustert sine kursmål for Norwegian-akjen til henholdsvis 390 kroner og 500 kroner, ifølge TDN Finans.

Arctic begrunner sin oppjustering med en stadig mer lønnsom langdistansevirksomhet, høyere verdsettelse av Bank Norwegian, samt positive utsikter for det europeiske kortdistansemarkedet.

Norwegian Air Shuttle eier 20 prosent av Bank Norwegian (Bank Norwegian AS er et heleid datterselskap av Norwegian Finans Holding ASA), og med fredagens aksjekurs på Norwegian Finans Holding (ticker: BANK) på 70 kroner så utgjør verdien på Bank Norwegian aksjene som Norwegian Air Shuttle (NAS) eier rundt 68 kroner per Norwegian Air Shuttle-aksje (NAS).

Bank Norwegian-aksjen (Norwegian Finans Holding ASA, ticker: BANK) handles i dag i det unoterte markedet, men selskapet jobber nå med en børsnotering av selskapet, og banksjef Pål Svenkerud har uttalt at de satser på å ha alt på plass innen St.Hans.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser et stort potensiale for Norwegian Air Shuttle-aksjen (ticker: NAS), og det både på kort og lang sikt.

Ja vi har hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen i dag på det tekniske bildet for Norwegian-aksjen, og som indikerer at aksjen har potensiale for å flerdoble seg på 1-3 års sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser også en stor mulighet for at Norwegian innen kort tid kan bli kjøpt opp, og hvor vi ser Ryanair som en av de mest aktuelle selskapene til å kjøpe opp Norwegian.

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

Ser vi på det tekniske bildet for Norwegian-aksjen så er denne i en langsiktig stigende trend som startet helt tilbake til 2004 (jf. diagram nederst i saken).

Videre kursoppgang signaliseres nå for Norwegian-aksjen innenfor denne langsiktige stigende trenden i tiden fremover.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no for KUN 999,-!

Norwegian-aksjen har igjen fått et kraftig løft den seneste tiden, og nå indikerer et samlet positivt teknisk bilde for aksjen videre kursoppgang i tiden fremover.

Det er noe teknisk motstand fra tidligere topper rundt 385 kroner, men vi hos Aksjeanalyser.com tror dette nivået vil brytes innen kort tid.

Dersom Norwegian-aksjen bryter opp i gjennom, og etablerer seg over 385-nivået, ja så vil det være lite teknisk motstand for videre kursoppgang for Norwegian-aksjen.

I henhold til den langsiktige stigende trenden for Norwegian-aksjen så har den potensiale til å kunne flerdoble seg på 1-3 års sikt, og vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere positive analyser av Norwegian-aksjen.

Vi hos Aksjeanalyser.com mener også at Norwegian er en veldig aktuell oppkjøpskandidat, og hvor vi vurderer Ryanair som en av de mest aktuelle kandidatene til å kjøpe opp selskapet.

Ryanair har for øvrig en børsverdi i dag på rundt 160 milliarder kroner, mens børsverdien for Norwegian er på rundt 12,4 milliarder kroner.

Trade CFD-er med en risikofri demokonto hos IG, og øv deg å trade med 100.000 fiktive kroner [sponset lenke]

Ved et oppkjøpstilbud av Norwegian i løpet av ett års tid så tror vi prisen per aksje vil måtte være et sted mellom 500-600 kroner for å få aksept fra nok Norwegian-aksjonærer til å få gjennomført et slikt oppkjøp. Fredag endte for øvrig Norwegian-aksjen opp 2,62 prosent til 356,40 kroner.

Skulle et oppkjøpstilbud komme om 2-3 år så tror vi hos Aksjeanalyser.com at prisen ved et oppkjøp av Norwegian vil kunne ende helt opp mot 800-1000 kroner per Norwegian-aksje.

Her et par grunner til at vi hos Aksjeanalyser.com tror Norwegian vil bli kjøpt opp innen 1-3 år, og da gjerne av Ryanair tror vi hos Aksjeanalyser.com:

1. En perfekt match. En fusjon/oppkjøp mellom Norwegian og Ryanair ville fungere veldig godt fordi de utfyller hverandre. De har bare rundt 10 prosent overlapp av ruter.

2. En fusjon/oppkjøp mellom Norwegian og Ryanair vil få en av de mest moderne og yngste flyparkene i bransjen. Norwegian har i dag en snittalder på flyene sine på ca 3,8 år, som er til og med lavere enn Ryanair sin flåte.

3. En fusjon/oppkjøp mellom Norwegian og Ryanair vil få en av de mest moderne og yngste flyparkene i bransjen. Selskapene vil etter fusjon/oppkjøp bli blant verdens største flyselskaper og vil kunne frakte godt over 100 millioner passasjer årlig.

4. Ryanair-sjef Michael O'Leary ønsker flere fly, også langdistanse, men har ikke fly. Norwegian har per i dag ni langdistansefly og får ti til i løpet av de neste tre til fire årene. Til sammen i årene fremover har Norwegian 30 Dreamlinere i bestilling til langdistanserutene sine.

5. Bjørn Kjos er 69 år, og ønsker trolig å trekke seg tilbake i løpet av de neste par årene. Bjørn Kjos eier via Hbk Invest AS ca 25 prosent av Norwegian Air Shuttle (NAS).

Det kan ellers nevnes at det under streiken i Norwegian for rundt ett års tid siden var ifølge sikre kilder samtaler mellom Ryanair-sjef Michael O'Leary og Bjørn Kjos hvor de skal ha snakket sammen om en fusjon eller oppkjøp.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:


Diagram over kursutviklingen for Norwegian-aksjen (NAS):


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar