hits

Oljeprisen kan falle til 17 dollar om 6 måneder

kommentarer


24.03.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen, og som har fått en rekyl opp siden slutten av januar 2016.

Etter å ha vært lavest rundt 27 dollar (Brent Spot) den 20. januar 2016 så har oljeprisen fått en kraftig rekyl opp til rundt 42 dollar den seneste tiden.

Nå er det imidlertid ting som indikerer at oljeprisen kan komme til å kanskje mer enn halvere seg fra dagens nivå, og det gjerne bare i løpet av en 6-måneders tid.

Du kan lese vår tekniske analyse av oljeprisen hos Aksjeanalyser.com nedenfor annonsen her...


Ja vi har altså sett nærmere på oljeprisen igjen hos Aksjeanalyser.com i dag, og hva det tekniske bildet for Brent Spot indikerer om den videre utviklingen for oljeprisen i tiden fremover.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no for KUN 999,- inkl mva!

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent Spot):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen så har denne altså fått en rekyl opp siden slutten av januar, og i løpet av de seneste cirka to måneder.

En tilsavrende rekyl opp fikk oljeprisen også i begynnelsen av året i 2015 (jf. merkede områder i diagrammet nederst i saken her).

Etter den seneste rekylen opp for oljeprisen, og opp mot et viktig teknisk motstandsnivå rundt 42-43 dollar. Ja så møter oljeprisen nå også betydelig teknisk motstand opp mot øvre trendlinje i den langsiktige fallende trenden for oljeprisen.

Trade CFD-er med en risikofri demokonto hos IG, og øv deg å trade med 100.000 fiktive kroner [sponset lenke]

Samtidig så indikerer nå flere momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD at oljeprisen trolig står foran en ny vending ned i tiden fremover nå.

Dersom oljeprisen får en ny vending ned nå, og faller ned mot nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden. Ja så vil det innebære et fall for oljeprisen helt ned mot 17 dollar, og det gjerne i løpet av bare en cirka 6-måneders tid.

De første tekniske støttenivåer av betydning for oljeprisen når den nå faller under 40 dollar igjen er ved hhv 36 dollar, deretter ved forrige bunn i januar rundt 27 dollar.

Les også: "Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro)" [sponset lenke]

Skulle oljeprisen falle under et viktig støttenivå rundt 25 dollar, ja så vil den trolig komme til å falle helt ned mot nedre trendlinje i denne langsiktige fallende trenden som oljeprisen beveger seg innenfor.

Da kan oljeprisen altså komme til å falle helt ned mot 17 dollar om gjerne bare en 6-måneders tid.

Det som vil kunne endre det tekniske bildet for oljeprisen er om den skulle klare å bryte opp i gjennom, og etablere seg over, det viktige tekniske motstandsnivået rundt 43 dollar samt bryte ut av den langsiktige fallende trenden.

Inntil det eventuelt måtte skje, ja så indikerer nå det samlede tekniske bildet for oljeprisen at det er stor fare for et nytt kraftig fall for oljeprisen i løpet av de kommende 3-6 måneder.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser nå en stor fare for et nytt kraftig fall for oljeprisen i månedene fremover, og da i første omgang gjerne en ny test av forrige bunn fra januar da oljeprisen var lavest rundt 27 dollar.

Dersom oljeprisen skulle falle under 25 dollar så ser vi som nevnt her også stor fare for at den kan komme til å falle så lavt som til nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden, helt ned mot 17 dollar.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania - Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot) siden 1998 og frem til i dag:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar