hits

Børsene ved kritiske nivåer - kan falle 40 prosent

kommentarer


11.02.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), OBX-indeksen, den viktige amerikanske S&P500-indeksen, den tyske DAX30-indeksen, samt oljeprisen (Brent-olje).

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com og SignalListen.com for kun NOK 999,- inkl mva!

Ja vi har i dag hos Aksjeanalyser.com altså sett nærmere på viktige børsindekser her hjemme, og ute i verden, samt oljeprisen.

For å få tilgang til å lese alle analysene på Aksjeanalyser.com så må man være betalende medlem hos Aksjeanalyser.com, men vi vil på vår tilknyttede blogg her komme med utdrag av enkelte av analysene.

Les også: "Hotelltrikset - slik får du billigere hotell" [sponset lenke]

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

Felles for både Oslo Børs Benchmark indeks, OBX-indeksen, S&P500-indeksen, og DAX-indeksen er at alle nå er ved svært kritiske tekniske støttenivåer.

For Oslo Børs Benchmark indeks så er det et viktig teknisk støttenivå rundt 510-515 poeng (jf. diagram nederst i saken her).

Utviklingen de nærmeste dagene vil kunne gi viktige tekniske signaler om den videre utviklingen i tiden fremover.

Ved en eventuell rekyl opp fra støttenivået nå rundt 510-515 poeng, så vil første tekniske motstandsnivå av betydning være rundt 555-565 poeng.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) skulle bryte ned i gjennom 510 poeng så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for Oslo Børs Benchmark indeks.

Neste viktige tekniske støttenivå for Oslo Børs Benchmark indeks vil da være ned mot 450 poeng, og skulle det nivået også brytes så kan Oslo Børs Benchmark indeks falle helt ned mot 320 poeng. Det vil i så fall bety et fall fra dagens nivå på nesten 40 prosent.

Til sammenligning så falt Oslo Børs under finanskrisen i 2008 med hele 65 prosent fra 523 poeng til lavest rundt 180 poeng, og det i løpet en periode på bare cirka et halvt år.

Med dagens sluttnotering for Oslo Børs Benchmark indeks ved 515,23 poeng så har den nå falt med 22,7 prosent siden toppen ved 666,67 poeng den 16. April 2015.

Det er som nevnt ikke bare Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) så nå er ved svært viktige tekniske støttenivåer, og et tilsvarende teknisk bilde gjelder for de viktige børsindeksene S&P500 i USA, og DAX30 i Tyskland.

S&P500-indeksen tester nå et viktig teknisk støttenivå rundt 1.815-1.820 poeng, mens DAX30-indeksen i Tyskland tester et viktig teknisk støttenivå rundt 8.600-8.700 poeng.

Utviklingen de nærmeste dagene vil kunne gi viktige nye tekniske signaler for den videre utviklingen for børsene i tiden fremover.

Dersom disse viktige børsindeksene ikke skulle klare å ta i mot ved disse svært viktige tekniske nivåene nå, ja så vil børsene kunne falle så mye som 40 prosent til fra dagens nivåer på 6-12 måneders sikt.

Du kan følge utviklingen for S&P500-indeksen i USA, og DAX30-indeksen i Tyskland hos IG her... [sponset lenke]

Slik kan du spare mye penger ved netthandel i rundt 250 nettbutikker som Zalando, Expedia, CDON, SAS, Cubus, LensOn, Sportamore,  Apollo, Nike og mange flere...  [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) siden 2007 og frem til i dag:

Diagram over utviklingen for DAX-30 indeksen i Tyskland siden 2007 og frem til i dag:


Kilde charts: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar