hits

Oljeprisen stuper igjen - kan falle under 10 dollar

kommentarer


25.01.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen (Brent-olje).

Oljeprisen fikk en kraftig rekyl opp i slutten av forrige uke, og etter å ha falt kraftig den seneste tiden.

Mandag stuper oljeprisen igjen, og det er den seneste tiden utløst nye kraftige tekniske salgssignal for oljeprisen.

Oljeprisen (Brent Spot) er mandag kveld helt nede i 30,07 dollar, og har da falt nesten syv prosent mandag, og nærmer seg altså 20-tallet igjen.

Når oljeprisen (Brent-olje) nå nylig falt under 34 dollar-nivået, og som var bunn-nivået fra under finanskrisen i desember 2008. Ja så ble det utløst enda et kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen.

Les også vår analyse av Oslo Børs, og viktige utenlandske børsindekser nå på lørdag den 23. januar 2016: "Stor fare for nye kraftige børsfall"

Slik vi har skrevet om i tidligere analyser av oljeprisen hos Aksjeanalyser.com så kan den nå falle helt ned mot tidligere bunn rundt 9-10 dollar som den var lavest i 1998 (jf. diagram nederst i saken her).

Allerede for ett år siden i januar 2015 skrev vi om hos Aksjeanalyser.com at oljeprisen kunne komme til å falle ned mot 25 dollar: "Oljeprisen under 50 dollar - kan stupe til 25 dollar"

Nå indikerer altså det tekniske bildet for oljeprisen at den kan komme til å stupe så lavt som i 1998, og kanskje helt ned mot 9-10 dollar som den var lavest den gang.

Les også: "Hotelltrikset - slik får du billigere hotell" [sponset lenke]

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...


Ja vi har altså sett nærmere igjen på det tekniske bildet for oljeprisen (Brent-olje) hos Aksjeanalyser.com i dag, og som du kan lese nedenfor her.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent-olje):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen (Brent-olje) så ble det som nevnt lenger opp i saken her utløst et nytt kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen da den børt ned i gjennom bunnen fra under finanskrisen i slutten av desember 2008 da den var lavest rundt 34 dollar.

Det er nå teknisk motstand opp mot dette nivået rundt 34 dollar ved rekyler opp for oljeprisen (Brent-olje).

Oljeprisen var da også nær opp mot dette nivået etter den kraftige rekylen opp i slutten av forrige uke, og på morgenen i dag mandag da den var høyest i 32,73 dollar.

Men så begynte altså oljeprisen å falle kraftig igjen utover mandag ettermiddag og kveld, og i skrivende stund rundt stengetid på de amerikanske børsene klokken 22 norsk tid så er Brent-oljen (spot) falt helt ned til 30,07 dollar.

Oljeprisen har da stupt med over seks prosent mandag, og er nå snart nede på 20-tallet igjen.

Les også: "Slik kan du unngå kraftige børsfall"

Ser vi på det tekniske bildet igjen for oljeprisen (jf. diagram nederst i saken her) ja så ble det utløst et kraftig teknisk salgssignal fra en kjempestor dobbel-topp formasjon da oljeprisen nå nylig brøt ned i gjennom 34 dollar nivået.

I henhold til denne store dobbel topp formasjon, så indikeres det at oljeprisen kan komme til å falle helt ned mot tidligere bunn tilbake til 1998 da oljeprisen var lavest rundt 9 dollar.

Så slik det tekniske bildet for oljeprisen nå ser ut så indikeres altså fare for at oljeprisen kan komme til å falle så lavt som til kanskje under 10 dollar som den gjorde i 1998.

I førte omgang så gjentar vi hos Aksjeanalyser.com i dag våre tidligere analyser av oljeprisen og hvor vi har ment at oljeprisen gjerne kan komme til å falle ned mot 20-25 dollar i løpet av første halvår 2016.

Vi ser imidlertid ikke bort i fra at oljeprisen kan komme til å falle så lavt som til bunn-nivåene fra 1998, helt ned mot 9-10 dollar, ved en siste kraftig sell-off. Da ser vi imidlertid for oss en rask og kraftig rekyl opp igjen, og at oljeprisen så gjerne stabiliserer seg i området rundt 30-50 dollar i løpet av de neste par årene.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen og andre råvarer hos IG her... [sponset lenke]

Slik kan du spare mye penger ved netthandel i rundt 250 nettbutikker som Zalando, Expedia, CDON, SAS, Cubus, LensOn, Sportamore,  Apollo, Nike og mange flere...  [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent-olje):


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar