hits

På tirsdag kan det bli børskrakk som i 1929

kommentarer


17.01.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på den kinesiske Hong Kong Hang Seng børsindeksen.

Hang Seng-indeksen er en indeks over 50 av de største selskapene som blir handlet på Hong Kong-børsen.

De globale aksjemarkedene kan stå foran nok en volatil uke når svært viktige økonomiske data fra Kina ventes å vise at verdens nest største økonomi fortsetter å vokse i det laveste tempoet siden finanskrisen i 2008/2009.

Dette til tross for aggressive tiltak fra sentralbanken for å prøve å øke veksten.

På tirsdag i uken som kommer så vil Kina legge frem tall for BNP i fjerde kvartal 2015, og det vil også bli lagt frem tall for industriproduksjonen i desember, samt tall for detaljhandelen i desember.

Disse rapportene som Kina altså publiserer på tirsdag er ventet å få veldig mye fokus rundt på de globale aksjemarkedene nå til uken.

De globale aksjemarkedene har helt siden august 2015 vært under press på bekymringer om tilstanden til den økonomiske situasjonen og veksten i Kina.

Hang Seng-indeksen i Kina er hittil i 2016 ned med rundt 11 prosent, mens den er ned over 30 prosent siden slutten av Mai 2015.

For Shanghai Composite index er nedgangen enda større, og denne har falt med hele 18 prosent siden nyttår, og med hele 44 prosent siden toppen i begynnelsen av Juni 2015.

Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på den Kinesiske børsindeksen Hong Kong Hang Seng, og som du kan lese mer om nedenfor i saken her.

Les også: "Hotelltrikset - slik får du billigere hotell" [sponset lenke]

Saken fortsetter nedenfor annonsen...


Ja vi har altså hos Aksjeanalyser.com sett nærmere i dag på den viktige kinesiske børsindeksen Hong Kong Hang Seng, og som nå har falt over 30 prosent siden slutten av Mai i 2015.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av Hang Seng-indeksen i Kina:

Ser vi på det tekniske bildet for Hang Seng-indeksen, ja så er denne fortsatt i en langsiktig stigende trend (jf. diagram nederst i saken her).

Derimot så indikerer denne langsiktige stigende trenden for Hang Seng-indeksen at indeksen kan komme til å falle helt ned mot nedre trendlinje i denne stigende trenden.

Det vil i så fall kunne bety et fall for Hang Seng-indeksen helt ned mot 12.000 poeng, og som da vil innebære et videre fall fra dagens nivå på nesten 40 prosent.

Les også:  "Slik kan du unngå de store nedturene, og bli en vinner på børsen"

Det ble i uken som gikk utløst enda et kraftig teknisk salgssignal for Hang Seng-indeksen da den brøt ned i gjennom et veldig viktig teknisk nivå ved 20.000 poeng.

Det er nå begrenset med teknisk støtte videre nedover for Hang Seng-indeksen før ned mot 17.500 poeng.

Dersom også 17.500-nivået skulle bli brutt, ja så vil det tekniske bildet for Hang Seng-indeksen indikere videre fall helt ned mot tidligere bunn fra finanskrisen i 2008/2009, helt ned mot 12.000 poeng.

Les gjerne også: "Strateg: Det kan bli det største børskrakket på en generasjon"

Du kan følge utviklingen for Hang Seng-indeksen og andre viktige børsindekser hos IG her... [sponset lenke]

Slik kan du spare mye penger ved netthandel i rundt 250 nettbutikker som Zalando, Expedia, CDON, SAS, Cubus, LensOn, Sportamore,  Apollo, Nike og mange flere...  [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for Hong Kong Hang Seng indeksen i Kina siden 1997 og frem til i dag:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar