hits

Frykten herjer på børsene - kan stupe 70 prosent

kommentarer


15.01.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på den viktige amerikanske børsindeksen S&P500.

S&P500-indeksen fortsatte å falle kraftig fredag, og endte til slutt ned 2,16 prosent til 1.880 poeng.

Etter nok et kraftig fall fredag så har nå den viktige S&P500-indeksen i USA hittil i 2016 falt med rundt åtte prosent.

Nå mener enkelte at Wall Street kan stå foran det største børskrakket på en generasjon, og at den viktige amerikanske børsindeksen S&P-500 kan falle så mye som 65-75 prosent.

Det var sjefstrateg Albert Edwards i en av Europas største banker, Société Générale som uttalte dette i uken som gikk, og som du kan lese mer om hos Fortune.com her...

Sjefstrateg Albert Edwards, i Société Générale, mener S&P-500 indeksen i USA nå kan falle helt ned til 555 poeng.

S&P-500-indeksen var på det laveste etter finanskrisen i 2009 ved 667 poeng, og Edwards mener altså at den viktige S&P-500 indeksen i USA nå kan falle enda lavere enn den var på det laveste under finanskrisen i 2008/2009.

Vi hos Aksjeanalyser.com har altså sett nærmere igjen i dag på den viktige amerikanske børsindeksen S&P-500, og også vi ser stor fare for et videre kraftig fall for S&P-500 indeksen i tiden fremover. Du kan lese mer om dette nedenfor i saken her.

Les også: "Hotelltrikset - slik får du billigere hotell" [sponset lenke]

Saken fortsetter nedenfor annonsen...

Kort om S&P-500 indeksen i USA:

S&P 500 (Standard & Poors 500), er en aksjeindeks over 500 store amerikanske virksomheter. Indeksen ble opprettet i 1957. Ti av virksomhetene er dog teknisk sett ikke hjemmehørende i USA. Aksjene utvelges av en komité, som representerer et bredt utvalg av alle amerikanske industrier, og altså ikke bare de 500 største virksomheter.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av S&P-500 indeksen i USA (jf. diagram nederst i saken):

Ser vi på det tekniske bildet for S&P500-indeksen så har den etablert en større hode-skulder formasjon siden høsten 2014, og frem til i dag.

Når S&P500-indeksen nå har brutt ned i gjennom dette viktige tekniske støttenivået rundt 1.900 poeng.

Ja så har det blitt utløst et kraftig teknisk salgssignal fra denne hode-skulder formasjonen for S&P500-indeksen.

Les også:  "Slik kan du unngå de store nedturene, og bli en vinner på børsen"

Dersom S&P500-indeksen nå etablerer seg under 1.900-nivået, og ikke klarer å etablere seg over det nivået igjen innen kort tid.

Ja så vil dette signalisere stor fare for et videre kraftig fall for S&P500-indeksen i tiden fremover.

Det vil nå være lite teknisk støtte videre nedover for S&P500-indeksen før ned mot 1.500-1.550 poeng.

Et fall for S&P500-indeksen ned mot 1.500 poeng vil innebære et fall fra dagens nivå på rundt 20 prosent.

Dersom S&P-500 indeksen også skulle bryte ned i gjennom det svært viktige tekniske nivået rundt 1.500 poeng.

Ja så indikerer da det tekniske bildet for S&P-500 indeksen at den kan komme til å falle helt ned mot tidligere bunner fra i 2002 og 2009, rundt 667-750 poeng.

Dersom S&P-500 indeksen skulle falle helt ned mot tidligere bunn etter finanskrisen i 2009, da indeksen bunnet ut ved 667 poeng den 06. Mars 2009.

Ja så vil S&P-500 indeksen da ha falt med nesten 70 prosent siden toppen ved 2.135 poeng den 20. Mai 2015.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser i likhet med sjefstrateg Albert Edwards i en av Europas største banker, Société Générale, en stor fare for at S&P500-indeksen i USA kan falle kraftig videre i tiden fremover.

Du kan følge utviklingen for S&P-500 indeksen og andre viktige børsindekser hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også vår nylige analyse av Oslo Børs her fra den 05. januar 2016: "Faren for børskrakk blir stadig større"

Slik kan du spare mye penger ved netthandel i rundt 250 nettbutikker som Zalando, Expedia, CDON, SAS, Cubus, LensOn, Sportamore,  Apollo, Nike og mange flere...  [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for S&P-500 indeksen i USA siden 1980 og frem til i dag:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar