hits

Kraftig børsfall i USA - kan falle 20-40 %

kommentarer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
13.01.2016 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere de to viktige amerikanske børsindeksene S&P500, og den teknologitunge Nasdaq Composite indeksen.

Det var kraftig nedgang for begge disse indeksene på børsene i USA (NYSE og Nasdaq) onsdag, og de endte til slutt slik:

S&P500: -2,50% til 1.890 poeng
Nasdaq Composite: -3,41% til 4.526 poeng

Det kraftige fallet hittil i starten av 2016 fortsetter altså for full styrke, og nå utløses nye kraftige tekniske salgssignaler for disse to viktige amerikanske børsindeksene.

Vi har derfor hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det tekniske bildet for disse viktige amerikanske børsindeksene.

Les gjerne også vår analyse av Oslo Børs nylig den 05. januar: "Faren for børskrakk blir stadig større"

Saken fortsetter nedenfor annonsen...


Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av S&P500:

Ser vi på det tekniske bildet for S&P500-indeksen så har den etablert en større hode-skulder formasjon siden høsten 2014, og frem til i dag (jf. diagram nedenfor i saken her).

Når S&P500-indeksen nå bryter ned i gjennom det viktige tekniske støttenivået rundt 1.900 poeng så utløses det et kraftig teknisk salgssignal fra denne hode-skulder formasjonen for S&P500-indeksen.

Dersom S&P500-indeksen nå etablerer seg under 1.900-nivået, og ikke klarer å etablere seg over det nivået igjen innen kort tid. Ja så vil dette signalisere stor fare for et kraftig fall for S&P500-indeksen i tiden fremover.

Det vil da være lite teknisk støtte videre nedover for S&P500-indeksen før ned mot 1.500-1.550 poeng.

Et fall for S&P500-indeksen ned mot 1.500 poeng vil innebære et fall fra dagens nivå på rundt 20 prosent.

Du kan følge utviklingen for S&P500-indeksen hos IG her... [sponset lenke]

Teknisk analyse av Nasdaq Composite:

Ser vi på den teknologitunge amerikanske børsindeksen Nasdaq Composite så har også den utløst et kraftig teknisk salgssignal.

Nasdaq Composite utløser nå et kraftig teknisk salgssignal når den bryter ned i gjennom et viktig teknisk støttenivå rundt 4.700 poeng.

Det er nå lite teknisk støtte videre nedover for Nasdaq Composite-indeksen før rundt 4.300 poeng.

Les også: "Slik kan du bli en vinner på børsen"

Dersom også 4.300-nivået skulle brytes for Nasdaq Composite indeksen så vil det utløses enda et kraftig teknisk salgsignal.

Da vil indeksen kunne falle helt ned mot 2.800  poeng, og som i så fall vil innebære et fall på nærmere 40 prosent fra dagens nivå.

Legg ellers merke til hvordan Nasdaq Composite indeksen kan være i ferd med å toppe ut rundt samme nivå som før IT-boblen sprakk i 2000, da Nasdaq Composite indeksen også var høyest rundt 5.000 poeng (jf. diagram nederst i saken her).

Basert på det samlede negative tekniske bildet nå for både S&P500-indeksen og for Nasdaq Composite indeksen så signaliseres stor fare for videre kraftig fall på børsene.

Du kan følge utviklingen for Nasdaq Composite indeksen hos IG her... [sponset lenke]

Les også: "Hotelltrikset - slik får du billigere hotell" [sponset lenke]


Diagram over utviklingen for S&P500-indeksen:


Diagram over utviklingen for Nasdaq Composite indeksen:


Kilde charts: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar