hits

Oljeprisen snart på 20-tallet - kan stupe til 10 dollar

kommentarer


[Bilde: Oseberg A/Statoil: Foto: Harald Pettersen]

12.01.2016 [oppdatert 13.01.2016 kl 16:45] - Vi så i går hos Aksjeanalyser.com nærmere igjen på oljeprisen.

I dag onsdag, så var oljeprisen først noe opp, men faller nå kraftig igjen etter publiseringen av de ukentlige lagertallene  fra det amerikanske energidepartementet (EIA).

De amerikanske råoljelagrene steg 0,2 millioner fat til 482,6 millioner fat i uken frem til 08. januar. Til sammenligning var det ventet at lagrene ville være opp 2,0 millioner fat, i følge estimater innhentet av Bloomberg News.

Bensinlagrene økte derimot med 8,4 millioner fat, mens destillatlagrene steg med 6,1 millioner fat forrige uke. Dette var langt mer enn ventet. Det var på forhånd ventet en økning på 2,7 millioner fat for bensinlagrene, og 2 millioner fat for destillatlagrene.

Oljeprisen (Brent Spot) er i skrivende stund onsdag ettermiddag rundt 30,50 dollar.

Det ble nylig utløst nye kraftige tekniske salgssignaler for oljeprisen (Brent Spot) da den brøt ned i gjennom USD 35,00-nivået.

Det vil nå være teknisk motstand for oljeprisen rundt USD 35,00-nivået ved eventuelle rekyler opp.

Det er imidlertid lite som tyder på at oljeprisen skal få noen større rekyl opp den nærmeste tiden.

Det er nå lite teknisk støtte videre nedover for oljeprisen (Brent Spot) før ned mot USD 20,00-25,00.

Dersom også støttenivået rundt USD 20,00 skulle bli brutt, ja så vil det kunne komme et fall helt ned mot tidligere bunner i 1988, 1993, og 1998, helt ned mot USD 10,00-15,00 (jf. diagram nederst i saken her).

Saken fortsetter nedenfor annonsen...


Vi har i mange analyser av oljeprisen hos Aksjeanalyser.com det seneste året ment at oljeprisen gjerne kan komme til å falle helt ned mot 10-20 dollar, slik vi skrev om for eksempel her i en analyse den 21. August 2015: "Oljeprisen kollapser - kan stupe til 10 dollar"

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Oljeprisen er nå på sitt laveste nivå på 12 år, og det er altså like før vi kan se oljeprisen på 20-tallet når den nå onsdag ettermiddag faller kraftig igjen, og i skrivende stund er rundt USD 30,50.

Tirsdag uttalte Nigerias oljeminister, Emmanuel Ibe Kachikwu at to Opec-land vil ha krisemøte om den lave oljeprisen, skriver Bloomberg News.

Flere oljeanalytikere mener imidlertid det er usannsynlig at Saudi-Arabia, som er verdens største oljeprodusent, går med på å kutte i produksjonen.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com vårt tidligere negative syn på den videre utviklingen for oljeprisen.

Basert det nye kraftige tekniske salgssignal som ble utløst ved bruddet ned i gjennom USD 35,00-nivået for Brent Spot så ser vi hos Aksjeanalyser.com nå stor fare for at oljeprisen kan komme til å falle ned mot USD 20,00-25,00 på 3-6 måneders sikt.

Dersom det også skulle komme et brudd ned i gjennom USD 20,00-nivået så indikerer det tekniske bildet at oljeprisen kan komme til å falle helt ned mot tidligere bunner fra 1988, 1992, og 1998, helt ned mot USD 10,00-15,00.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen hos IG her... [sponset lenke]

Les også: "Slik kan du bli en vinner på børsen"

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot) siden 1987 og frem til i dag:


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar