hits

Opec: vil ta 25 år før oljeprisen er i 95 dollar

kommentarer


[Bilde: Oseberg A/Statoil: Foto: Harald Pettersen]

18.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen.

Oljeprisen er fredag formiddag i USD 36,87 (Brent spot), mens prisen for amerikansk lettolje (WTI) er i USD 34,43.

Oljeprisen nærmer seg nå bunnen rundt USD 35,00 fra etter finanskrisen ved årsskiftet 2008/2009 (jf. diagram nederst i saken).

I dag kan man lese på di.se at nok en storbank spår oljeprisen videre ned.

Nå er den svenske storbanken Handelsbanken ute med en analyse, og hvor de spår oljeprisen (Brent Crude) ned til 30 dollar.

Handelsbanken mener at av alle negative drivkrefter for oljeprisen så tror de Irans tilbakekomst som oljeeksportør kommer til å få mest fokus fremover.

Handelsbanken er imidlertid ikke de første som tror oljeprisen vil falle ned mot 30 dollar fatet.

For noen dager siden var den internasjonale storbanken Citigroup også ute med en analyse, og hvor de mener oljeprisen vil falle til 30 dollar fatet. Citigroup nevner i sin analyse at det snart ikke er mer lagerplass tilgjengelig for all oljen som produseres.

I dag kan man også lese på The Wall Street Journal (wsj.com) at oljekartellet Opec mener at råoljeprisene ikke kommer til å være tilbake opp mot 100 dollar per fat før om cirka 25 år. I år 2020 spår oljekartellet Opec at råoljeprisene vil være rundt 70 dollar per fat, og først i 2040 ventes en råoljepris på 95 dollar per fat. 

I dag kan man også lese på CNBC.com at Goldman Sachs gjentar sin tidligere analyse om at oljeprisen kan falle til 20 dollar fatet.

Saken fortsetter nedenfor annonsen...


Teknisk Analyse av oljeprisen (Brent Spot, jf diagram nederst i saken):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen så er denne i en bratt fallende trend, og det er nå lite teknisk støtte for oljeprisen (Brent Spot) før ned mot tidligere bunn fra rundt finanskrisen i 2008/2009, ned mot USD 35,00.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser, i likhet med flere storbanker, en stor fare for at oljeprisen kan falle under dette nivået.

Det vil utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen om den faller under tidligere bunn fra rundt finanskrisen i 2008/2009, ved USD 35,00-nivået.

Neste tekniske støttenivå av større betydning for oljeprisen vil da være ned mot USD 24,00.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor hos Nettavisen.

Allerede i januar 2015 skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at oljeprisen kunne falle helt ned mot USD 25,00-nivået, og som du kan lese her: "Oljeprisen under 50 dollar - kan stupe til 25 dollar"

Dersom oljeprisen også skulle falle under USD 25,00-nivået, ja så vil det utløses enda et kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen.

Da vil den kunne falle helt ned mot tidligere bunn tilbake til 1998, helt ned mot USD 10,00 (jf. diagram nederst i saken).

Skulle dette skje så tror vi imidlertid ikke oljeprisen vil være lenge på så lave nivåer, men at den da vil få en rask og kraftig rekyl opp igjen.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror at oljeprisen etter en eventuell slik kraftig nedgang til så lave nivåer gjerne vil stige raskt opp igjen, for så å stabilisere seg i området rundt 35,00-55,00 dollar i de neste par årene deretter.

Vi er forøvrig ikke de eneste som tror oljeprisen kan stupe så lavt som til 10-20 dollar. Les gjerne artikkelen her fra Bloomberg.com fra den 14. August 2015: "Gary Shilling says crude is headed for $10 to $20 a barrel".

Du kan følge utviklingen for oljeprisen (Brent Crude) hos IG her... [sponset lenke]

Les også: "Frykten griper børsene - kan falle 30 prosent"

Lær om Teknisk Analyse av Investtech [sponset lenke]:


Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):


Kilde chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar