hits

Oljeprisen faller kraftig - kan stupe til 20 dollar

kommentarer

15.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen (Brent Crude), og som falt kraftig igjen fredag kveld, og endte på USD 48,70.

Som vi har skrevet om i tidligere analyser av oljeprisen så indikerer det tekniske bildet for oljeprisen nå at den kan komme til å falle så lavt som helt ned til 20,00 dollar per fat.

Vi tror imidlertid ikke at oljeprisen ved et eventuelt slikt stup helt ned til USD 20,00 per fat vil ligge særlige lenge på så lave nivåer.

Det vil da trolig komme en kraftig rekyl opp igjen, og deretter vil oljeprisen gjerne svinge i området rundt USD 40,00-70,00 de neste 1-3 årene.


For dem som leter etter mer fundamentale grunner til hvorfor oljeprisen kan stupe så lavt som til 20,00-30,00 dollar anbefaler vi artikkelen her på Yahoo Finance: "Here's what could take oil down to $30", og denne på Bloomberg.com: "Gary Shilling says crude is headed for $10 to $20 a barrel".

Nå som oljeprisen den seneste uken har etablert seg under USD 50,00-nivået så signaliseres videre fall for oljeprisen i ukene fremover, og i første omgang en test av støttenivået fra tidligere bunn i 2009, rundt USD 40,00.

Dersom oljeprisen også bryter ned gjennom USD 40,00-nivået så vil videre fall helt ned mot USD 20,00 gjerne kunne komme på 6-12 måneders sikt. Vi tror som sagt ikke at oljeprisen da vil ligge lenge på et så lavt nivå som USD 20,00-30,00, men ser da for oss en kraftig rekyl opp igjen, og stabilisering i området rundt USD 40,00-70,00 de neste 1-3 årene.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen (Brent Crude) hos IG her...

Det er altså flere tegn på at vi kan ha det verste foran oss enda hva gjelder oljeprisen, og dermed de økonomiske utsiktene for både AS Norge, og olje- og oljeservice næringene i tiden fremover.


Kilde Chart: IG.com


Statoil:

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com også sett nærmere igjen på Statoil-aksjen, og som nylig har brutt ut av den langsiktige stigende trenden, og er i ferd med å etablere en ny og fallende trend (jf chart nedenfor).

Statoil-aksjen kan i henhold til denne nye fallende trenden som er under etablering for aksjen, falle helt ned mot 100,00 kroner på 6-12 måneders sikt.

I første omgang signaliseres imidlertid videre nedgang ned mot 120,00 kroner, og for en test av et viktig teknisk støttenivå for aksjen rundt det nivået.

Vi har også 120,00 kroner som vårt kortsiktige (1-3 måneder) kursmål for Statoil-aksjen, mens vi mener aksjen gjerne kan komme til å falle helt ned mot 100,00 kroner på 6-12 måneders sikt.

Du kan følge utviklingen for Statoil-aksjen hos Pareto Securities her...

Les gjerne også vår analyse denne uken av Dow Jones indeksen i USA: "Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent", og vår analyse av Oslo Børs og DAX30-indeksen "Børsene stuper - kan falle 30 prosent".

Tjen penger når markedet faller. Shorthandel (også kalt verdipapirlån) betyr at du låner aksjer som du selger på børsen. Du kjøper aksjene tilbake på et senere tidspunkt, og har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen. Pareto Securities har blant markedets beste utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel. Les mer her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Januar 2016.


Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar